Concept-coalitieakkoord Lansingerland: Samen aan de slag

logo_lansingerlandmaandag 12 mei 2014

Vrijdag 9 mei hebben Leefbaar 3B, CDA, D66 en ChristenUnie het concept-coalitieakkoord vastgesteld. Dit akkoord heeft de naam 'Samen aan de slag!' meegekregen. De partijen willen samen aan de slag om Lansingerland door een –financieel gezien- moeilijke periode te loodsen. Dat vraagt om slimme en zeker ook lastige keuzes. Daarbij willen de partijen zich maximaal inspannen om de lasten voor burgers en bedrijven niet te laten stijgen.

Financieel solide besturen is het uitgangspunt. De partijen willen het voorzieningenniveau zoveel mogelijk handhaven en betaalbaar houden. Verder willen de coalities de leefbaarheid bevorderen en de sterke economische positie van Lansingerland vasthouden. Lansingerland moet een aantrekkelijke gemeente zijn en blijven om in te wonen, te werken, te ondernemen en te recreëren.

Lokale samenleving centraal
De coalitiepartners stellen niet de gemeentelijke overheid, maar de lokale samenleving centraal. Ze kiezen ook voor een andere bestuursstijl, die vorm en inhoud krijgt door dialoog met de samenleving, versterken van de burgerparticipatie, wijkgericht werken en een transparant bestuur.

De coalitiepartners zullen de politieke partijen, inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties betrekken bij de ontwikkeling van de plannen. Zij beginnen hiermee door dit concept-coalitieakkoord op 19 mei aan hen voor te leggen. Na de consultatie van 19 mei wordt het concept-coalitieakkoord definitief gemaakt.

Samen aan de slag!
De coalitiepartners gaan gemotiveerd ‘Samen aan de Slag!’ Dat doen we graag met de andere politieke partijen, het college van B&W en de ambtelijke organisatie, en –niet in de laatste plaats- met  inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers van Lansingerland. Het concept-coalitieakkoord is te downloaden van www.lansingerland.nl.

Beoogde wethouders
De beoogde wethouders zijn voor Leefbaar 3B ( dhr. Simon Fortuyn),  CDA (dhr. Albert Abee), D66 (dhr. Jeroen Heuvelink) en CU (mevr. Ankie van Tatenhove).

Het concept-coalitieakkoord is hieronder te downloaden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Concept coalitieakkoord164,8 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Concept-coalitieakkoord Lansingerland: Samen aan de slag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014

december

november

september

juni

mei

april

maart

februari

januari