Schriftelijke vragen over sluiting politiebureaus

Politiebureau berkelmaandag 22 december 2014

Naar aanleiding van de persberichten waarin minister Opstelten melding deed dat een groot aantal politiebureaus in de komende tijd gesloten zou worden heeft de ChristenUnie deze week de volgende vragen gesteld. Het college heeft maximaal zes weken de tijd om de vragen te beantwoorden.

Het college wordt verzocht de vragen schriftelijk te beantwoorden.

  1. Staat het politiebureau van Berkel en Rodenrijs op de lijst van de te sluiten bureaus?
  2. Als dit nog niet bekend is gaat het college dan pro actief aan het werk om er alles aan te doen om dit te voorkomen?
  3. Wanneer kan het college definitief uitsluitsel geven of het politiebureau in Berkel en Rodenrijs open blijft voor het publiek?

Toelichting:
Deze week is in de publiciteit gekomen dat van de 400 politiebureaus er een groot aantal gesloten gaat worden en dat er 167 politiebureaus open zullen blijven. Omdat het getal 167 met name genoemd wordt geeft dit de indruk dat er al een beslissing is genomen welk bureau wel of niet open blijft. Het is daarom van belang dat het college zo snel mogelijk alle druk uitoefent b.v. in het driehoeksoverleg om een eventuele sluiting van het politiebureau te Berkel en Rodenrijs te voorkomen. Volgens de ChristenUnie kan het toch niet zo zijn dat het in 2013 verbouwde en gemoderniseerde politiebureau voor het publiek weer gesloten gaat worden en dat de burgers voor informatie en voor het doen van aangifte zijn aangewezen op een politiebureau in Rotterdam. 

André Nieuwlaat

« Terug

Reacties op 'Schriftelijke vragen over sluiting politiebureaus'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014

december

november

september

juni

mei

april

maart

februari

januari