Erfgoed op de agenda

Molenmaandag 24 februari 2014

De ChristenUnie zet het erfgoed van onze gemeente de komende jaren nadrukkelijker op de agenda. In de afgelopen periode vroeg de partij meermalen aandacht voor monumentale panden, karakteristieke dorpsgezichten en voor behoud van openbaar groen. In de komende periode wil de partij de aandacht voor de bestaande bebouwing en voor groen versterken.

De bebouwing en ons openbaar groen zeggen iets over de geschiedenis van onze gemeente. Lansingerland is bedacht en onze woonwijken zijn grotendeels op de tekentafel ontworpen. Maar Lansingerland is vooral drie dorpen met eigen karakteristieken.  Onze linten onderscheiden ons van andere woonplaatsen in onze regio. En individuele gebouwen, straten en wijken vertellen iets over onze identiteit. Ze zorgen voor herkenning en onderscheid.

De ChristenUnie vindt het belangrijk om de identiteit van onze dorpen te behouden en te versterken. Monumentale panden, beschermde dorpsgezichten en karakteristiek groen mogen niet zomaar worden ingeruild voor  efficiënte, maar anonieme nieuwbouw. De partij zet zich niet alleen in voor behoud van historische panden, van cultureel en industrieel erfgoed, maar benoemt ook nieuwe straten en wijken die zich onderscheiden door de structuur, bouwstijl, uitstraling of sfeer. Naast de monumentale boerderij aan de Rodenrijseweg en de bomen langs de Zorolijn bij de Anthuriumweg, staan bijv. ook singels in de Griffelbuurt en de Orteliusdreef met de Serpentine op de lijst.

Alle inwoners worden uitgenodigd die lijst aan te vullen. Dat kan o.a. tijdens de campagne-activiteiten in de dorpen, maar ook via de website.

« Terug

Reacties op 'Erfgoed op de agenda'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 09-01-2015 05:31
De Breitling Replica Horloges Jet Team keerde terug naar zijn basis in Dijon, Frankrijk, na een reis in vijf Namaak Horloges nieuwe landen. In totaal zeven vliegtuigen uitgevoerd meer dan 225 vluchten in achttien dagen, observeren Rolex Replica van alle geplande vluchten. Demonstraties nemen plaats langs de kusten of, zoals in Beiroet en Amman, in de nabijheid van de luchthaven tijdelijk gesloten, de omgeving, de daken van de gebouwen en balkons zijn altijd gevuld met publiek gepassioneerd over de show.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014

december

november

september

juni

mei

april

maart

februari

januari