Jurjen Dieleman afgevaardigde Metropoolregio Rotterdam Den Haag

Metropoolregio economiemaandag 10 november 2014

Op 30 oktober is, tijdens de raadsvergadering, ChristenUnie-raadslid Jurjen Dieleman benoemd tot afgevaardigde voor de raad van Lansingerland in de adviescommissie economisch vestigingsklimaat van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

De Metropoolregio, waartoe de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Bernisse, Brielle, Capelle aan den IJssel, Delft, Den Haag, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Maassluis, Midden-Delfland. Pijnacker-Nootdorp, Ridderkerk, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Wassenaar, Westland, Westvoorne en Zoetermeer behoren, zal vanaf 1 januari 2015 van start gaan. Deze Metropoolregio zal zich bezig gaan houden met het openbaar vervoer en de economie van de regio.

Iedere raad van de deelnemende gemeenten levert een aantal afgevaardigden om de gemeente te vertegenwoordigen in de Metropoolregio. Op deze manier wordt de Metropoolregio vormgegeven als verlengd lokaal bestuur. Door de gemeenteraad van Lansingerland is ChristenUnie-raadslid Jurjen Dieleman benoemd als afgevaardigde in de adviescommissie economisch vestigingsklimaat, samen met PvdA-raadslid Gerard Bovens. Afgevaardigden in de adviescommissie vervoersautoriteit zijn Marie Louise Tabben (VVD) en Jan-Pieter Blonk (Leefbaar3B). Vanaf 2015 zullen zij Lansingerland dus vertegenwoordigen in deze organen van de metropoolregio.

« Terug

Reacties op 'Jurjen Dieleman afgevaardigde Metropoolregio Rotterdam Den Haag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014

december

november

september

juni

mei

april

maart

februari

januari