Coalitieonderhandelingen stap verder

logo_lansingerlandvrijdag 18 april 2014

Onder leiding van formateur mevrouw Adri Bom hebben de politieke partijen L3B, CDA, D66 en CU verdere stappen gemaakt in het formatieproces.

Naast de huidige onderhandelaars hebben de vier fracties hun vakspecialisten aan het werk gezet om teksten te schrijven als onderdeel van het coalitieakkoord. Deze specialisten buigen zich over onderwerpen als dorpskernen & buitenruimte, de duurzaamheidsagenda, geluid en sociale en maatschappelijke voorzieningen.

De onderhandelaars concentreren zich op de financiële huishouding, de grondexploitatieproblematiek en de bestuurbaarheid van de gemeente. Duidelijk is dat er ingrijpende maatregelen noodzakelijk zijn om Lansingerland weer financieel gezond te maken.

Reactie van inwoners, maatschappelijke organisaties en politieke partijen

Alle informatie en voorstellen leiden tot een concept coalitieakkoord. De onderhandelaars leggen het akkoord voor aan de inwoners, maatschappelijke organisaties en de politieke partijen, die niet deelnemen aan de coalitieonderhandelingen. Hun meningen over het akkoord kunnen worden meegenomen in het definitieve coalitieakkoord.

Adri Bom doet - na consulatie van de vier beoogde coalitiedeelnemers – een voorstel over de verdeling van de wethoudersportefeuilles.

Bron: Gemeente Lansingerland

« Terug

Reacties op 'Coalitieonderhandelingen stap verder'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014

december

november

september

juni

mei

april

maart

februari

januari