P&R Westpolder komt er

800px-Berkel_Westpoldermaandag 29 september 2014

Afgelopen donderdag sprak de raad over de realisatie van een P&R bij metrostation Westpolder. Het plan was om een parkeergarage te bouwen, die plaats moet bieden aan 200 auto’s. Realisatie van deze parkeergarage moet helpen bij het oplossen van de parkeerproblematiek rondom station Westpolder.

In de raad gaf Jurjen Dieleman dan ook aan dat de fractie van de ChristenUnie groot voorstander is van de realisatie van deze parkeergarage, die voor het grootste gedeelte betaald zal worden uit een subsidie van de stadsregio. De verwachting van de ChristenUnie is dat deze nieuwe parkeergarage, die zal zorgen voor een toename van het aantal parkeerplekken rondom station Westpolder, de parkeerproblemen bij het station en de aanliggende wijk zal oplossen.

Om de parkeer- en verkeersoverlast op dit moment te beperken in de wijk rondom het station te verminderen is besloten om een blauwe zone in te stellen in een aantal straten bij het station. Bewoners van de straten krijgen een ontheffing, voor anderen mag de auto maar beperkte tijd in de wijk geparkeerd worden. De ChristenUnie is er van overtuigd dat de blauwe zone op dit moment een goede middel is om de parkeersituatie in de wijk te verbeteren. De wethouder gaf aan na realisatie van de parkeergarage opnieuw te zullen bekijken of deze maatregelen ook dan, met een veranderde situatie na ingebruikname van de P&R, nog noodzakelijk zijn.

Tot slot vroeg Jurjen in de raad aandacht voor het fietsparkeren bij station Westpolder. Eerdere plannen spraken van de mogelijke realisatie van een bewaakte fietsenstalling bij het station, zoals bij de stations in Pijnacker-Nootdorp, die eind 2014 zelfs al geopend zou moeten worden. Als antwoord op de vraag wat de status hiervan was, gaf de wethouder aan dat de plannen voor een bewaakte fietsenstalling worden voorbereid en, als het goed is, snel een bewaakte fietsenstalling zal worden gerealiseerd. Ook voor de fietsers zal de situatie bij station Westpolder dus gaan verbeteren.

« Terug

Reacties op 'P&R Westpolder komt er'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014

december

november

september

juni

mei

april

maart

februari

januari