Pieter van de Stadt voorgedragen als burgemeester Lansingerland

Dhr drs Pieter van de Stadtwoensdag 03 juni 2015

Tijdens een raadsvergadering op 3 juni is Pieter van de Stadt door de gemeenteraad van Lansingerland voorgedragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties als nieuwe burgemeester van Lansingerland. Hiermee wordt de Van de Stadt de opvolger van waarnemend burgemeester Coos Rijsdijk.

In de afgelopen periode heeft de vertrouwenscommissie, bestaande uit leden van de gemeenteraad van Lansingerland, gesprekken gevoerd met verschillende kandidaten. Namens de ChristenUnie was fractievoorzitter André Nieuwlaat lid van deze commissie. De gemeenteraad heeft naar aanleiding van het verslag van de vertrouwenscommissie besloten om Van de Stadt voor te dragen als burgemeester bij de minister. Na goedkeuring van de minister zal Van de Stadt door de koning worden benoemd en op 14 september tijdens een raadsvergadering worden geïnstalleerd als burgemeester van Lansingerland.

Sinds 2006 is Van de Stadt wethouder voor de VVD in de gemeente Heemstede, met op dit moment de portefeuille financiën, verkeer, openbare ruimte en groen. Voorheen was hij onder andere verantwoordelijk voor volkshuisvesting, ruimtelijke ordening, bouwkunde, sociale zaken en economische zaken. In het verleden is Van de Stadt beleidsmedewerker geweest voor de Tweede Kamerfractie van de VVD en assistent van toenmalig eurocommissaris Frits Bolkestein. 

De ChristenUnie feliciteert Pieter van de Stadt met zijn voordracht en hoopt hem binnenkort als burgemeester van Lansingerland welkom te mogen heten.

« Terug

Reacties op 'Pieter van de Stadt voorgedragen als burgemeester Lansingerland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2015

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari