Instemming komst station Bleizo

Overzicht station Bleizomaandag 02 februari 2015

Lansingerland krijgt een station. Tot blijdschap van de ChristenUnie heeft de Raad Op 29 januari ingestemd met de bedienings- en realistieovereenkomst van de vervoersknoop Bleizo, waarmee de komst van het NS-station mogelijk wordt gemaakt.

Het heeft enige tijd geduurd voordat dit besluit kon worden genomen. Lange tijd is gesproken over de mogelijke komst van het station en op verschillende niveaus is hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Uiteindelijk is de Staatssecretaris, door middel van een motie van ChristenUnie-kamerlid Carla Dik-Faber en VVD’er Betty de Boer, opgedragen om er alles aan te doen om dit station te realiseren. Door de uitvoering van deze motie is ook de NS uiteindelijk met de komst van dit station akkoord gegaan.

In de komende jaren zal gewerkt worden aan de realisatie van station Bleizo. Naar verwachting zal het station in december 2018 worden geopend en zullen de treinen om het kwartier rijden.

Niet alleen zullen Lansingerland en Zoetermeer met de komst van dit station beter bereikbaar worden met het openbaar vervoer, maar ook zal het een impuls geven aan het bedrijventerrein Bleizo waar nog vele plannen voor ontwikkeling voor klaarliggen. Een mooi resultaat dus voor de gemeente Lansingerland! 

« Terug

Reacties op 'Instemming komst station Bleizo'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2015

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari