26 sollicitanten voor burgemeesterschap Lansingerland

Gemeentehuis Halwoensdag 18 februari 2015

Op 18 februari werd bekend dat 26 mensen hebben gesolliciteerd voor de vacature van burgemeester van Lansingerland. Een van hen zal naar verwachting in september worden geïnstalleerd, als opvolger van waarnemend burgemeester Coos Rijsdijk.

Van deze 26 sollicitanten, tussen de 40 en 61 jaar oud, zijn 24 kandidaten man en 2 kandidaten vrouw. Dertien van hen zijn lid van de VVD, vijf van het CDA, vier van de PvdA, één van de ChristenUnie, één van D66, één van een lokale partij en één sollicitant is niet aan een politieke partij verbonden. Vier sollicitanten hebben al ervaring als burgemeester, 14 kandidaten hebben wethouderservaring.

In de komende tijd zal eerst de Commissaris van de Koning gesprekken voeren met de sollicitanten. Vervolgens zal de vertrouwenscommissie, samengesteld uit leden van de meeste fracties van de gemeenteraad van Lansingerland, in gesprek gaan met een aantal kandidaten, zodat in juni de gemeenteraad twee kandidaten kan voordragen voor benoeming aan de minister, met een voorkeur voor een van de kandidaten. In september zal de nieuwe burgemeester vervolgens geïnstalleerd worden.

Het volledige persbericht van de provinice Zuid-Holland is hier te lezen. 

« Terug

Reacties op '26 sollicitanten voor burgemeesterschap Lansingerland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2015

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari