Verantwoording fractiegelden 2014

Gemeentehuis Haldinsdag 24 februari 2015

Tijdens de raadsvergadering van 19 februari 2015 hebben alle fracties, uitgezonderd de fractie Neeleman, een financiële verantwoording gegeven over de uitgaven van de fractie in 2014.

De ChristenUnie heeft voornamelijk het geld uitgegeven aan het fractiesecretariaat, teambuilding en afscheid van wethouder Tymon de Weger en raadslid Gerard van der Beek. De verantwoording is voor iedereen hier ter inzage. De uitgaven zijn gemaakt conform de richtlijnen en aanbevelingen van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. De uitgaven zijn ook niet anders dan de uitgaven die in voorgaande jaren gemaakt zijn. Uiteraard kijken wij kritisch naar de kosten en dat zullen we ook in 2015 blijven doen.

Vorig jaar bij de behandeling van de Kadernota in juli 2014 heeft onze fractie een amendement ingediend om alle fractievergoedingen met 25% terug te brengen en dit amendement is toen door de gemeenteraad aangenomen.

Tijdens de raadsvergadering heeft de ChristenUnie en ook verschillende andere fracties de fractie Neeleman kritisch bevraagd waarom deze fractie als enige fractie in de raad geen financiële verantwoording had gegeven. In zijn kenmerkende stijl van onduidelijke en ontwijkende antwoorden meldde Eddy Neeleman uiteindelijk dat hij zijn fractievergoeding van € 1400 uitgegeven zou hebben aan juridische ondersteuning echter hij kon dit niet met enig document onderbouwen.

Een motie van de fractie WIJ Lansingerland om alle fractievergoedingen af te schaffen werd door geen enkele fractie ondersteund en dus verworpen.

« Terug

Reacties op 'Verantwoording fractiegelden 2014'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2015

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari