Publicatie ingekomen stukken gemeenteraad

Gemeentehuisvrijdag 10 juli 2015

In de raad van 9 juli werd gesproken over de procedure rondom de ingekomen stukken van de gemeenteraad van Lansingerland. Tot dat moment werden ingekomen stukken niet op internet gepubliceerd, maar ter inzage gelegd op het gemeentehuis. Een onwenselijke procedure volgens de ChristenUnie.

Voor inwoners van de gemeente is het namelijk een stuk minder makkelijk om kennis te nemen van de ingekomen stukken van de gemeenteraad als men hiervoor naar het gemeentehuis moet, in plaats van deze op internet te kunnen lezen. Deze procedure past niet bij een open en transparante lokale overheid, zo bepleitte raadslid Jurjen Dieleman namens de ChristenUnie. Inwoners zouden, zeker in de 21e eeuw, op een gemakkelijke manier kennis moeten kunnen nemen van de stukken die aan de gemeenteraad worden gestuurd en zouden hiervoor niet naar het gemeentehuis moeten komen. Voor de ChristenUnie was het dan ook wenselijk om de procedure rondom ingekomen stukken aan te passen.

Gelukkig stonden wij hierin niet alleen. Op initiatief van D66 en de VVD is een amendement opgesteld, waarbij stukken zoveel mogelijk op internet worden gepubliceerd. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in verschillend categorieën: stukken zonder persoonlijke gegevens die direct op internet kunnen en stukken met persoonlijke gegevens, waarbij toestemming voor publicatie wordt gevraagd aan de briefschrijver. Dit amendement werd mede door ons en door vele andere fracties ingediend. Bij de stemming bleek dat alleen de PvdA tegen het amendement was. Met grote meerderheid koos de gemeenteraad er echter voor om ingekomen stukken weer zoveel mogelijk te publiceren op de gemeentelijke website.

« Terug

Reacties op 'Publicatie ingekomen stukken gemeenteraad'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2015

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari