Kandidatenlijst en verkiezingsprogramma vastgesteld: Persbericht ChristenUnie Lansingerland

20131105_203258dinsdag 05 november 2013

De leden van de ChristenUnie in Lansingerland hebben deze week Ankie van Tatenhove unaniem als lijsttrekker aangewezen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Het gebeurde in een goede sfeer, waar vertrouwen en verantwoordelijkheid de basis vormden.

Ankie van Tatenhove heeft bewezen een ervaren politica te zijn op alle beleidsterreinen binnen de gemeentelijke politiek. Op de tweede plaats van de CU-lijst staat Kees-Willem Markus. Hij is al jaren  actief als lid van verschillende raadscommissies en maakt deel uit van de schaduwfractie. De huidige fractievoorzitter André Nieuwlaat heeft te kennen gegeven een stapje terug te willen doen. Hij was de afgelopen acht jaar fractievoorzitter van de ChristenUnie. Hij staat nu op een verkiesbare derde plaats. Op de vierde plaats hebben de CU-leden gekozen voor Jurjen Dieleman, nog geen 20 jaren oud en student politicologie in Leiden. Dit aankomend talent draait nu al jaren als lid van de schaduwfractie en is beheerder van de CU-website.

De ChristenUnie stelde ook het verkiezingsprogramma vast voor de nieuwe raadsperiode. Het gaat om een paar centrale elementen, die uitgewerkt worden naar het praktische niveau van de lokale situatie. De partij is “ervan overtuigd dat de waarden die in de Bijbel beschreven zijn ook in onze tijd richting geven en houvast bieden voor een gezonde samenleving en voor een evenwichtige ontwikkeling. Voor ons beleid en bij onze keuzes laten wij ons dan ook door Gods Woord inspireren.” Het programma wordt vervolgens uitgewerkt in vier thema’s: sterke samenleving; duurzaam wonen, werken en leven; betrouwbare overheid; gezond financieel beleid. Het conceptprogramma werd door de programmacommissie gepresenteerd en na bespreking door de vergadering unaniem aanvaard.

De partij is klaar voor de komende verkiezingen. De ambitie is om met lijst 4 te gaan voor 4 raadszetels met als basis het verkiezingsprogramma “Geloven in de toekomst”.

Benieuwd naar de volledige lijst of naar het verkiezingsprogramma? Deze zijn te vinden onder het kopje "verkiezingen", bovenaan de website.  

« Terug

Reacties op 'Kandidatenlijst en verkiezingsprogramma vastgesteld: Persbericht ChristenUnie Lansingerland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013

december

november

oktober

september

juni

mei

maart

februari

januari