Waardevol voor Lansingerland: een kort jaaroverzicht

Waardevol logo met achtergrond24-12-2019 19:00

In 2019 hebben we weer opgepakt waar we voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 al mee begonnen waren: het bezoeken van initiatieven/clubs/mensen die waardevol zijn voor Lansingerland.

We hebben mooie bezoekjes kunnen afleggen. Wat gebeurt er veel, vaak ook  ‘achter de schermen’. Heel divers, maar allemaal waardevol. Bij al die bezoekjes hebben we leuke en soms ook informatieve gesprekjes gehad. Ook waardevol voor onszelf.

Hieronder een overzicht.

4-2-2019

Jurjen

Fietsersbond

Uit De Fietsflits van april 2019:

Voorafgaand aan de ledenvergadering 4 februari j.l. sprak Jurjen Dieleman namens de ChristenUnie zijn waardering uit voor het werk dat de Fietsersbond afdeling Lansingerland al jarenlang verricht. Hij roemde de inzet en de bereikte resultaten zoals de verlichting langs het Landscheidingsfietspad en de geplande verbeteringen aan de rotondes op de Klapwijkseweg en Boterdorpseweg.

13-2-2019
Paul 

Lenneke

Divoo

DIVOO staat voor “dieren voor ouderen”. Wij waren op 13 februari aanwezig bij zo’n uurtje in De Oudelandse Hof. Wat een genot voor de bewoners, maar niet minder voor de honden en hun baasjes! Deze bezoekje worden al 20 jaar gebracht in verschillende huizen en sommige vrijwilligers doen ook al vele jaren mee.

25-3-2019

Paul

Annette

Collecte Hartstichting

Voordat die collectanten op weg gaan, is er al veel voorbereidend werk verzet door wijkhoofden. 

Het is fijn dat er mensen zijn die dit werk op de achtergrond willen doen. Twee van die mensen in Bergschenhoek zijn Arlien Damsteeg en Netty Verbeek. 

14-6-2019

Paul

Leny

SNF Bergschenhoek

De Stichting Nationale Feestdagen organiseert Koningsdag, maar ook de dodenherdenking. 

Al dat werk wordt in Bergschenhoek gecoördineerd door een kleine stichting. Het bestuur van SNF maakt alle plannen en zorgt ervoor  dat allerlei onderdelen goed op elkaar aansluiten.

4-7-2019

Kees-Willem

Annette

Helicon

Feest in het dorp? daar hoort muziek bij! Ook in Berkel is er al heel lang een muziekvereniging. Naast het muzikaal begeleiden van feesten in het dorp geven ze ook muzieklessen en maken ze basisschoolleerlingen enthousiast voor muziek.

16-11-2019

Paul

Lenneke

CF Run

Het team Ren voor Ben doet al 4 jaar mee met deze CF-run tussen Cambuur en Feyenoord. Rennen van Leeuwarden naar Rotterdam dus. Inclusief deze vierde en tevens laatste editie van de CF-run is er in totaal €140.000 opgehaald, een fantastisch bedrag voor dit belangrijke doel: onderzoek naar medicijnen voor CF (taaislijmziekte).

23-11-2019

Kees-Willem

Annette

 

Groei en Bloei Lansingerland

Dit jaar bestaat de afdeling 60 jaar. Op 18 februari 1959 begonnen als afdeling "Berkel en omstreken" van de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde.  

Sinds 1974 organiseert deze club de Floralia: de plantjeswedstrijd voor basisschoolkinderen. Maar ze zijn ook van de tuinkeuringen en het maken van bloemstukjes.

 

In 2020 gaan we graag door met het bezoeken van waardevolle activiteiten in Lansingerland. Het thema ‘Waardevol’ is op deze manier niet alleen maar een mooie slogan bij verkiezingen. Maar betekent ook echt iets in ons raadswerk in deze periode. 


Wat vindt u waardevol in Lansingerland? Laat het ons gerust weten!

« Terug

Archief > 2019

december

november

oktober

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari