CU positief over jaarrapportage Sociaal Domein 2018

Schermafbeelding 2019-07-16 om 13.00.51.png16-07-2019 12:56

De Jaarrapportage 2018 heet “Versterken van veerkracht” en precies dat is het beeld dat eruit naar vorenkomt. Tegelijkertijd blijft het een terrein dat mensen betreft in moeilijke omstandigheden waar ze ongewild in verzeild raken.

De ChristenUnie heeft aandacht gevraagd voor een aantal specifieke punten om kwetsbare mensen op tijd hulp te kunnen bieden.

We pleiten voor een betere toegang tot gemeentelijke diensten, onder meer door het verder begrijpelijk maken van de website. We steunen de pilot “expert jeugd” omdat die van waarde is om samen met de huisartsen de verwijzing naar de GGZ te stroomlijnen. Ook belangrijk is het om aandacht te schenken aan mensen met Alzheimer en aan ouderen met niet-aangeboren hersenletsel. Overigens komt niet-aangeboren hersenletsel ook voor bij jongeren. De in Bleiswijk geboren Rianne Schorel vertelt aangrijpend over haar ervaringen hiermee net voordat ze toe zou treden tot het nationale elftal vrouwenvoetbal in haar boek “Leven met mijn hersenschudding”. Verder hebben we gepleit om mantelzorgers en vrijwilligers royaal te blijven ondersteunen. Velen doen dit van harte – maar velen ook met enorme krachtsinspanning waardoor overbelasting dreigt.

Over het algemeen geeft de Jaarrapportage een beeld dat we met het Sociaal Domein op de goede weg zijn.

« Terug

Archief > 2019

december

november

oktober

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari