Station Lansingerland-Zoetermeer geopend

Station Lansingerland Zoetermeer.jpegmaandag 27 mei 2019

Op vrijdag 17 mei is station Lansingerland-Zoetermeer officieel geopend door staatssecretaris Van Veldhoven. Met dit nieuwe station op de grens van Bleiswijk en Zoetermeer heeft Lansingerland voor het eerst in jaren weer een treinstation. Niet alleen treinen richting Den Haag en Utrecht, maar ook trams richting Zoetermeer en bussen richting Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs stoppen op het station. Daarmee wordt station Lansingerland-Zoetermeer een belangrijk vervoersknooppunt voor inwoners van Lansingerland.

De ChristenUnie is blij dat na jaren praten en werken, het station nu officieel is geopend. Aan de komst van station Lansingerland-Zoetermeer, ging dan ook een jarenlange lobby vooraf. In 2013 leidde dit tot een motie van ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber en haar VVD-collega Betty de Boer, waarin de regering werd opgeroepen om het station te realiseren. Deze motie werd in 2014 uitgevoerd met het besluit van de staatssecretaris om Prorail opdracht te geven het station te realiseren. Met de opening van het station is de Kamermotie van de ChristenUnie nu echt helemaal uitgevoerd.

Het station geeft een flinke impuls aan de bereikbaarheid van Lansingerland en de ontwikkeling van het gebied waarin het station is gelegen. Dat het station meerwaarde heeft voor Lansingerland, wordt wel duidelijk uit het aantal reizigers dat sinds december (toen het station door de NS in gebruik werd genomen) in- of uitstapt op Lansingerland-Zoetermeer. Op dit moment zijn dat er al 1.000 per dag. De verwachting is dat dit in de toekomst doorgroeit naar 2.500 reizigers per dag

« Terug

Archief > 2019

december

november

oktober

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari