Sportvisie "Scoren met Sport"

Topbanner verkiezingsprogrammamaandag 01 april 2019

Afgelopen maand stond de bespreking van de sportvisie op de agenda. Deze visie met als titel ‘Scoren met sport’ gaat over meer dan sporten alleen. Het is een visie op zowel sport als bewegen. De visie heeft vier ambities die met concrete acties verder ingevuld worden. De ambities zijn: 1. Iedereen beweegt; 2. Iedereen sport; 3. Vitale sportverenigingen en 4. Sport zit in ons DNA.

In ons verkiezingsprogramma hebben we ingezet een op gezonde gemeente. Onderdeel daarvan was het sporten en bewegen. Wat ons betreft moet de buitenruimte voor alle leeftijden uitnodigen om te bewegen. Sport moet daarnaast betaalbaar zijn voor iedereen en er moet specifieke aandacht zijn voor het sporten van senioren en minima. Allemaal punten die wij terug zien komen in de sportvisie. Een visie die wat ons betreft ambitieus is, wat zeker mag aangezien sporten en bewegen erg belangrijk zijn voor iedereen. Kortom, een visie waarmee we inhoudelijk van harte konden instemmen.

Op een punt hadden wij echter nog wel onze twijfels bij deze visie: de kosten die met deze visie gemoeid zijn. Deze waren niet uitgebreid niet allemaal doorgerekend, waardoor het nu niet duidelijk is of de getoonde ambitie in de visie ook betaalbaar en daarmee haalbaar is. Daarom is de visie vastgesteld onder voorbehoud van het vaststellen van de kosten. Dit zal in de kaderbrief gebeuren die in juli op de agenda staat.

« Terug

Archief > 2019

december

november

oktober

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari