Niet genoeg steun voor Motie Kinderpardon

boy-1854107_1920.jpg29-12-2018 13:19

"Ons hart gaat uit naar die 400 kinderen die de dupe zijn van een slechte procedure. En wij kunnen hier niet stilzwijgend bij staan. En wij kunnen ons ook niet verschuilen achter het argument dat dit een landelijk thema is. Daarom hebben wij tijdens de raadsvergadering een dringende oproep aan iedereen in deze zaal gedaan om even stil te staan bij deze 400 kinderen. Een oproep om je hart te laten spreken en niet de richtlijnen en regels die zeggen dat het niet onze bevoegdheid is."

In een eerder nieuwsbericht hebben we u al over deze motie verteld. Aangezien de stemverhouding tijdens de raadsvergadering van november 16 tegen 16 was, werd de motie over het kinderpardon tijdens de raadsvergadering van december weer in stemming gebracht. In de bijdrage hebben we als ChristenUnie aangegeven dat dit een moeilijk onderwerp is vanwege onze rol in de landelijke coalitie. Op veel fronten wordt deze discussie in onze partij gevoerd. Juist omdat het een moeilijke discussie is, is het heel makkelijk om je als plaatselijke afdeling van de ChristenUnie te verschuilen achter de regels die er zijn rond het kinderpardon zoals de discretionaire bevoegdheid van de staatssecretaris.

Maar dat is wat wij nu juist niet doen als ChristenUnie. Vanuit de partij luistert iedereen naar zijn eigen hart. Het hart dat dat omziet naar kinderen die een betere plek om te wonen in ons land hebben gevonden. Dit ingegeven door dat wat in de bijbel staat, waarin we worden opgeroepen om de vreemdelingen in ons land gastvrij te ontvangen. Ons hart gaat uit naar die 400 kinderen die de dupe zijn van een slechte procedure. En wij kunnen hier niet stilzwijgend bij staan. En wij kunnen ons ook niet verschuilen achter het argument dat dit een landelijk thema is. Daarom hebben wij tijdens de raadsvergadering een dringende oproep aan iedereen in deze zaal gedaan om even stil te staan bij deze 400 kinderen. Een oproep om je hart te laten spreken en niet de richtlijnen en regels die zeggen dat het niet onze bevoegdheid is. Naast de ChristenUnie deden de mede-indieners GroenLinks, PvdA, WIJ Lansingerland en D66 een vergelijkbare oproep. Helaas mocht dit niet baten en heeft de motie het niet gehaald. Leefbaar 3B stemde als fractie verdeeld maar met de stemmen van de gehele CDA- en VVD-fractie tegen waren er 17 tegenstemmers en 16 stemmen voor. Dit is uiteraard een teleurstellende uitslag. We hadden écht de hoop dat er in onze raad een meerderheid voor deze motie te vinden was maar helaas bleek dat niet zo te zijn.

« Terug