Lansingerlands Initiatief weer van start

Tol 't Meerhekdinsdag 04 december 2018

In november is er weer de mogelijkheid om plannen in te dienen voor het Lansingerlands Initiatief. Het Lansingerlands Initiatief is door de gemeenteraad ingesteld om inwoners of organisaties uit Lansingerland te ondersteunen bij de realisatie van hun idee. In totaal stelt de gemeente 60.000 euro beschikbaar voor de ondersteuning van een aantal initiatieven. Welke initiatieven (een deel van) dit bedrag winnen, wordt bepaald door de inwoners van Lansingerland!

In november is er weer de mogelijkheid om plannen in te dienen voor het Lansingerlands Initiatief. Het Lansingerlands Initiatief is door de gemeenteraad ingesteld om inwoners of organisaties uit Lansingerland te ondersteunen bij de realisatie van hun idee. In totaal stelt de gemeente 60.000 euro beschikbaar voor de ondersteuning van een aantal initiatieven. Welke initiatieven (een deel van) dit bedrag winnen, wordt uiteindelijk bepaald door de inwoners van Lansingerland!

Na een succesvolle eerste editie van het Lansingerlands Initiatief in 2017, is eerder dit jaar een evaluatie uitgevoerd naar de procedure. Naar aanleiding daarvan is een aantal dingen gewijzigd. Zo worden initiatiefnemers vanaf dit jaar nog meer ondersteund bij ontwikkelen van de plannen rondom hun initiatief. Dit jaar organiseert de gemeente op 13 december dan ook een bijeenkomst voor initiatiefnemers, waarop wordt vertelt over welke stappen gezet moeten worden om tot een kansrijk plan te komen. Uiteindelijk beoordeelt de gemeenteraad welke plannen voldoen aan de voorwaarden, waarna de verkiezing plaatsvindt. Hierbij heeft iedereen de mogelijkheid om te stemmen, waarbij het initiatief dat de meeste stemmen krijgt de financiële bijdrage wint.

De fractie van de ChristenUnie is groot voorstander van het Lansingerlands Initiatief. Vorig jaar hebben we al een aantal mooie plannen voorbij zien komen, zoals het Labyrint in het Annie M.G. Schmidtpark, het zangfietspad en de herbouw van Tol ’t Meerhek. Ook dit jaar zijn wij weer erg benieuwd naar alle initiatieven die worden ingediend. Heb jij een leuk idee? Kijk dan snel op http://lansingerland.nl/initiatief voor meer informatie!  

« Terug