Lansingerland nu ‘Orange the World’-gemeente

hand-gc99cc0a6d_1280.pngmaandag 06 december 2021

25 november is de internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op 25 november heeft de ChristenUnie met succes in de Raad de motie verdedigd om aan de wereldwijde ‘Orange the World’-campagne deel te nemen. Waarom? En wat houdt dat in?

De feiten van geweld tegen vrouwen en meisjes zijn schokkend. Zo krijgt in Nederland 45% van hen te maken met fysiek of seksueel geweld. Eén op de vijf Nederlandse vrouwen is ooit mishandeld door een (ex)partner. Naast deze verschrikkelijke zaken blijkt hierop een taboe te rusten. Men kijkt liever weg als men ervan hoort. En de slachtoffers weten nauwelijks waar hulp te krijgen of durven dit niet.

De ChristenUnie wil kwetsbare mensen ondersteunen. Slechtoffers van geweld, thuis of elders, zijn een belangrijk voorbeeld. Voorkomen van geweld hoort daar natuurlijk ook bij. Vandaar de voortdurende aandacht door onze partij voor deze zaken – ook in Lansingerland.

Via de media zal de gemeente de deelname jaarlijks kenbaar maken en daarmee de misstanden rond geweld tegen vrouwen onder de aandacht brengen. De website zal aangepast worden zodat er duidelijker informatie op te vinden is waar hulp te krijgen, ook in spoedsituaties. Zoals het gratis nummer van Veilig Thuis, 0800-2000, dat 24/7 te bereiken is.

« Terug

Archief > 2021

december

november

oktober

september

juni

mei

april

maart