Titia Cnossen: "de eerste week zit erop!"

Expositie gezichten van dementiedinsdag 02 november 2021

Ik heb een pittige maar rijk gevulde eerste week achter de rug als wethouder voor Lansingerland. Het starten met nieuwe apparatuur en systemen is gedoe maar er werken fijne mensen om mij heen om daarbij te helpen. Verder was het een week met heel veel inwerkinformatie over het sociaal domein en de omgevingswet. Van dat laatste onderwerp ben ik programmawethouder en dat betekent de komende maanden verschillende voorstellen aan de raad om de gemeente in de startblokken te zetten voor het ingaan van deze wet per 1 juli 2022. Donderdagavond kreeg ik bij de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad direct een vuurdoop met verschillende moties en amendementen.

Gelukkig was ik ook actief buiten het gemeentehuis. Woensdagavond vergaderde ik mee met het Diaconaal Platform Lansingerland in de Open Hof in Bleiswijk. Wat fijn dat de kerken zo de handen ineenslaan door dingen samen op te pakken en af te stemmen.

Vrijdagmiddag sloot ik deze eerste week mooi af door een van de 60 boeketten voor pleegouders zelf te bezorgen bij een prachtig pleeggezin. Vol liefde hebben zij de zorg voor drie kinderen op zich genomen maar dit is zeker geen rozengeur en maneschijn. Wat belangrijk is de steun en begrip van de mensen om hen heen: familie, vrienden, buren, scholen die even inspringen als het teveel of moeilijk is.

Kortom: een waardevolle week! 

« Terug

Archief > 2021

december

november

oktober

september

juni

mei

april

maart