Wethouder Ankie van Tatenhove neemt afscheid van Lansingerland

Ankie Omgevingdinsdag 07 september 2021

Op woensdag 8 september heeft ChristenUnie-wethouder Ankie van Tatenhove de gemeenteraad laten weten te vertrekken als wethouder van de gemeente Lansingerland.  Op 1 november zal Ankie beginnen in een nieuwe functie bij BMC, een adviesbureau voor de publieke sector. Zij neemt dus afscheid als wethouder van onze gemeente. 

De fractie en het bestuur van de ChristenUnie in Lansingerland vinden het jammer dat Ankie vertrekt. In de afgelopen jaren heeft Ankie verschillende rollen voor de ChristenUnie in Lansingerland vervuld. Vanaf 2008 was Ankie lid van de gemeenteraad en sinds 2014 mocht zij wethouder zijn in onze gemeente. Als wethouder met een portefeuille met daarin de onderwerpen gezondheid, jeugd en onderwijs, cultuur, sport en het kernwethouderschap van Bleiswijk, heeft Ankie veel mooie ontwikkelingen in gang gezet voor onze Lansingerlandse samenleving. Zo vonden sportverenigingen, scholen en culturele verenigingen bij haar altijd een open deur. Daarnaast was zij voor onze gemeente zeer actief in meerdere gemeentelijke samenwerkingsverbanden, waaronder GGD Rotterdam-Rijnmond en Jeugdhulp Rijnmond. Kees-Willem Markus (fractievoorzitter): “Natuurlijk hadden wij de samenwerking graag tot het eind van deze bestuursperiode voortgezet. Maar we begrijpen dat Ankie deze nieuwe uitdaging, die op haar pad kwam, aanneemt. Dit ook omdat Ankie na de verkiezingen toch al van plan was te stoppen als wethouder in Lansingerland. Als fractie blijven we uiteraard contact houden met Ankie als dorpsgenoot maar zeker ook als landelijke voorzitter van de ChristenUnie. Als fractie en bestuur van de ChristenUnie Lansingerland bedanken we haar voor alles wat ze voor de gemeente Lansingerland heeft betekend en we wensen Ankie alle goeds en zegen toe voor haar nieuwe uitdaging.”

Inmiddels is de ChristenUnie gestart om een opvolger voor Ankie te vinden. Hiervoor maken fractie en bestuur gebruik van het landelijke netwerk van de partij. In de komende periode worden er gesprekken gevoerd met verschillende kandidaten. Het is de planning om voor 1 november een nieuwe wethouder aan de gemeenteraad voor te kunnen stellen en op die manier verder te werken aan een waardevol Lansingerland. 

« Terug

Reacties op 'Wethouder Ankie van Tatenhove neemt afscheid van Lansingerland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2021

december

november

oktober

september

juni

mei

april

maart