Jaarstukken 2020

Logo gemeente Lansingerlanddonderdag 24 juni 2021

Op 24 juni stelde de gemeenteraad de jaarstukken over het jaar 2020 vast, nadat hier eerder in de commissie Algemeen Bestuur uitgebreid over was gesproken. De jaarstukken geven een overzicht van de activiteiten van de gemeente in het afgelopen jaar en van de financiële kant daarvan. Daarmee zijn de jaarstukken het belangrijkste controlemiddel van de gemeenteraad richting het college. 

In de commissie Algemeen Bestuur hebben we als ChristenUnie de jaarstukken vooral gebruikt om terug te kijken op het afgelopen jaar. We hebben immers een erg bijzonder jaar achter de rug. Aan het begin van het jaar had niemand kunnen vermoeden dat 2020 gekenmerkt zou worden door woorden als “thuisisolatie”, “1,5-metermaatschappij” en “coronacrisis”. Voor veel inwoners van onze gemeente heeft de coronacrisis een flinke impact gehad. Tegelijkertijd zijn we ook onder de indruk van de veerkracht van onze Lansingerlandse samenleving, juist in de coronatijd. We hebben veel nieuwe initiatieven zijn ontstaan, mensen schoten elkaar te hulp en vanuit de gemeente werd keihard gewerkt om verschillende gevolgen van corona op te vangen. 

Niet alle aandacht van de gemeente ging in 2020 natuurlijk uit naar de coronacrisis. Er waren ook diverse andere onderwerpen die aandacht vroegen. Zo maakte de gemeenteraad een keuze voor een nieuw afvalbeleid waarmee we echt inzetten op het verminderen van restafval, er werd een coördinator voor eenzaamheidsbestrijding ingezet, er werden diverse trajecten in de schuldhulpverlening afgerond en we hebben diverse stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. 

Als ChristenUnie-fractie konden we bij de behandeling van de jaarstukken dan ook terugkijken op diverse zaken die Lansingerland ook in 2020 waardevol maakten. Vooruitkijkend weten we ook dat er spannende tijden aan komen. De gemeente staat voor een opgave om te gaan bezuinigen. Waar de cijfers voor 2020 nog positief waren, zijn deze richting de toekomst minder rooskleuring. Met de positieve ervaringen ook uit 2020 gaan we dan ook weer vooruit. Ook in de tijden die komen willen we blijven inzetten op dat wat waardevol is voor Lansingerland. 

« Terug

Archief > 2021

december

november

oktober

september

juni

mei

april

maart