Verkoop ’t Web Bleiswijk

logo-behoud-t-web1-300x114maandag 12 juni 2017

Afgelopen raadsvergadering stond vooral in het teken van de verkoop van ’t Web in Bleiswijk aan Bibliotheek Oostland. Deze verkoop maakte het mogelijk om een cultuurhuis in Bleiswijk te starten en ruimte te geven aan de alliantie Behoud ’t Web.

Deze alliantie is al enkele jaren hard aan het werk om in het gebouw ’t Web in Bleiswijk een cultuurhuis te realiseren, zie ook http://www.behoudtweb.nl. Na als alliantie zelf vol enthousiasme aan te gaan te zijn gegaan werden pas echt stappen gezet na de samenwerking met de bibliotheek. Samen met de bibliotheek en in overleg met andere gebruikers van 't Web is er een prachtig plan voor een cultuurhuis voor Bleiswijk ontstaan. Een cultuurhuis waarin culturele verenigingen elkaar kunnen versterken, er lagere huren zijn, de bibliotheek voor Bleiswijk behouden blijft met ook nog eens langere openingstijden dan de 16 uur van nu, er een podium komt voor zaterdagavondprogrammering.  Kortom een cultuurhuis die de cultuur in Bleiswijk maar ook in Lansingerland echt een boost kan geven.

Als ChristenUnie pleitten wij al jaren voor dergelijke cultuurhuizen. Het mag dan ook geen verrassing heetten dat wij een groot voorstander waren voor het cultuurhuis in ’t Web. Dit zeker ook omdat het een plan is van dat vanuit de samenleving en het verenigingsleven zelf is ontstaan iets wat wij van harte toejuichen. Als ChristenUnie konden wij dan ook instemmen met de verkoop van ’t Web om niet aan Stichting Bibliotheek Oostland en de kosten om ’t Web te verbouwen.

Tijdens de commissie Samenleving is dit dossier ook besproken en toen leek het lang niet zeker dat er een meerderheid van de raad voor dit voorstel zou stemmen. Breekpunt was het feit dat de bibliotheek uit het gebouw De Snip ging verhuizen naar ’t Web. Dit betekent dus leegstand voor De Snip en daarmee ook het verlies van toeloop naar de dorpsstraat in Bleiswijk. Verschillende partijen hadden onvoldoende vertrouwen in een oplossing voor De Snip en vreesden dat het pand zijn functie als publiekstrekker voor de dorpstraat in Bleiswijk zou verliezen. Tijdens commissie hebben wij de oproep gedaan om toch in te stemmen met dit voorstel maar te komen met een extra besluit waarin we het college oproepen om conform door de raad gestelde randvoorwaarden met een plan te komen voor De Snip. Na een goed debat is het voorstel met het extra besluit aangenomen door een overgrote meerderheid van de raad. Alleen Leefbaar3B en Partij Neeleman stemden tegen. Het eerste cultuurhuis in Lansingerland kan dus van start gaan.

« Terug

Reacties op 'Verkoop ’t Web Bleiswijk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2017

december

november

oktober

juli

juni

april

maart

februari