Cultuurhuizen en bibliotheek

bibliotheek-klmaandag 12 juni 2017

Na het besluit over ’t Web is er ook  tijdens de raad ook in overgrote meerderheid ingestemd met de toekomstvisie bibliotheken en cultuurhuizen in Lansingerland. Als ChristenUnie zijn wij erg blij met de kaders die er nu liggen voor cultuurhuizen in Lansingerland.

Wij pleitten al enkele jaren voor dergelijke cultuurhuizen. Wij zijn er van overtuigd dat cultuurhuizen echt bijdragen aan de kunst en cultuur in Lansingerland. Daarnaast laten de 2 allianties voor cultuurhuizen maar ook reacties van inwoners zien dat er vraag is naar dergelijke huizen. Met deze visie op cultuurhuizen kan er verder gewerkt worden aan cultuurhuizen in Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs. In Bergschenhoek kan dit op korte termijn waarschijnlijk doorgang vinden met de plannen die er zijn voor het Spectrum. In Berkel en Rodenrijs zal dit nog even op zich laten wachten.

Wat betreft de toekomstvisie bibliotheek. Als ChristenUnie zijn wij voor behoud van een, eigentijdse, bibliotheek, met een ruimere betekenis dan alleen een leeszaal. De bibliotheek is al lang niet meer de traditionele boekenverhuurder maar wordt meer een meer een ruimte waar mensen elkaar ontmoeten onder het genot van een kop koffie en waar nieuwe contacten worden gelegd, waar taallessen gegeven worden, waar voor jong en oud aan leesbevordering wordt gedaan, een ruimte waar bijvoorbeeld plaatselijke kunstenaars exposeren. Oftewel in onze beleving is de bibliotheek onderdeel van de samenleving en draagt het bij aan de sociale samenhang van een gemeente. De voorliggende visie met daarin het voorstel om toe te werken naar een scenario waarin de bibliotheek een combinatie vormt met cultuurhuizen past helemaal binnen de visie die we als ChristenUnie hebben en is dan ook een uitstekend voorstel. Dit ook inclusief de daarvoor benodigde financiële middelen.

« Terug

Reacties op 'Cultuurhuizen en bibliotheek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2017

december

november

oktober

juli

juni

april

maart

februari