Cultuurhuis Berkel en Rodenrijs

Cultuurhuis Blok B overdagwoensdag 04 maart 2020

In januari is na veel discussie het besluit gevallen om een cultuurhuis in Berkel en Rodenrijs te bouwen. Het cultuurhuis moet ruimte gaan bieden aan de bibliotheek, film, horeca, theater maar ook aan plaatselijke cultuurverenigingen. Het was voor ons als fractie geen gemakkelijk besluit. Het gaat om grote bedragen die leiden tot hoge jaarlijkse lasten. Alles afwegende zien we als fractie het cultuurhuis als een kans om de cultuur in Lansingerland een boost te geven. Maar ook als een voorziening die aanvullend is op wat er al is in Lansingerland. Jong en oud kunnen van dit cultuurhuis gebruikmaken, zodat het ook gaat dienen als een plek van ontmoeting.

Gezien het belang van het besluit en de kosten die ermee gemoeid zijn, zijn er verschillende moties ingediend om als raad een vinger aan de pols te houden bij de verdere realisatie. 

Op basis van het genomen besluit wordt het concept van het cultuurhuis verder uitgewerkt. De laatste woorden over het cultuurhuis zijn dus zeker nog niet gesproken. Met dit besluit is wel zeker dat het cultuurhuis er komt. 

« Terug