CU fietstocht in het zonnetje door het groen

051 CU fietsen 20120519 .JPGzaterdag 19 mei 2012

De fractie van de ChristenUnie organiseert jaarlijks een fietstocht door de gemeente en nodigt belangstellenden uit mee te fietsen. Afgelopen zaterdag, 19 mei, stond er al vroeg een groep van ongeveer 35 mensen van het zonnetje te genieten bij het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs. Gezamenlijk vertrokken ze rond half tien voor een fietstocht door de groene omgeving van Berkel.

Onder leiding van Jaap van Lien reed de groep richting de Noordersingel voor een eerste stop. Jaap, lid van de steunfractie van de ChristenUnie in Lansingerland en actief lid van Rotta gaf daar een toelichting op de Groenzoom die daar wordt aangelegd. Met enige verbeeldingskracht zag de groep de kano’s al door de nieuwe vaart fluisteren en het riet van de natuurlijke oevers wuiven. Op meerdere plaatsen liet Jaap van Lien de groep even stilstaan bij de groei en uitbreiding van de groengebieden rond onze gemeente. En over de knelpunten en uitdagingen die zich daarbij voordoen. Mede door de heldere toelichting op diverse stopplekken kwamen allerlei ontwikkelingen tot leven: het 380kV-tracée, de Klapwijkse Knoop, de verbindingsweg A13-A16 en nog veel meer praktische onderwerpen. Kees van der Burg (voorzitter van de historische vereniging) fietste mee en vulde Jaap aan met zijn kennis over de ontstaansgeschiedenis van Berkel en Rodenrijs bij bijv. de Kleihoogt. Er was een koffiepauze met een gastvrij onthaal bij Koppert. Deze Berkelse ondernemers pur sang maakten uiteraard van de gelegenheid gebruik om te vertellen over hun unieke bedrijf dat wereldwijd opereert.

Per fiets door de woonomgeving, onder leiding van een deskundige gids. Het bleek opnieuw een mooie manier om je bewust te worden van de vraagstukken, de mogelijkheden en vooral ook de schoonheid van Lansingerland.

Voor een foto-verslag, klik hier


« Terug

Reacties op 'CU fietstocht in het zonnetje door het groen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012

december

november

oktober

juli

juni

mei

april

maart