Linten Bergschenhoek ook beschermd

Wolk6zaterdag 14 april 2012

In de commissie Ruimte donderdag 12 april jongstleden (deel 2) werd de welstandsnota Lansingerland vastgesteld. In deze nota werden onder andere enkele wijken in lansingerland 'welstandsvrij' verklaard. Dit als proef naar aanleiding van een al jaren door de raad gekoesterde wens de invloed van de welstandscommissie in te perken.

Niet geheel Lansingerland is welstandsvrij geworden, gelukkig ! Karakteristieke plekken en locaties die van cultuurhistorisch belang zijn moet de gemeente blijven beschermen. Zo zijn er in de verschillende kernen de 'linten' die aan de oorsprong van onze gemeente liggen. In Berkel de Noordeindseweg, Bleiswijk de Hoefweg en Bergschenhoek de Bergweg Noord en Oosteindseweg. De laatste twee in de kern Bergschenhoek waren in de welstandsnota niet opgenomen in de categorie 'bijzonder' maar in 'welstandsvrij met excessen'.

De fractie van de ChristenUnie had hier bij de eerste behandeling in februari 2011 al op gewezen en ook in de periode dat het document ter inspraak heeft gelegen is hier vanuit diverse kanten commentaar op gekomen. Bij vragen om een toelichting van de wethouder waarom de linten uit Bergschenhoek ontbreken, terwijl sinds 2011 wel (terecht!) het lint in Bleiswijk is toegevoegd gaf hij toe dat dit een foutje was...

De andere fracties was dit hiaat niet opgevallen maar de ChristenUnie kreeg wel bijval. In de raad van 26 april a.s. zal de nota in definitieve vorm worden aangenomen, maar natuurlijk alleen als de linten in de kern Bergschenhoek alsnog goed zijn opgenomen !

« Terug

Reacties op 'Linten Bergschenhoek ook beschermd'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012

december

november

oktober

juli

juni

mei

april

maart