ChristenUnie Lansingerland bezoekt Jong Perspectief

JongPerspectief.pngdinsdag 18 oktober 2022

Op dinsdag 5 oktober bezochten Paul Lieverse en Arjen Hofman twee medewerkers van Jong Perspectief aan de vooravond van hun beleidsmiddag in het Polderhuis te Bergschenhoek. We spraken met ze af om ze te laten weten dat ze ‘Waardevol voor Lansingerland’ zijn, maar ook om kennis te maken met hen als organisatie en te zien waar de raakvlakken liggen.

Renata en Joyce zijn beiden bevlogen medewerkers van Jong Perspectief. Het is hun rol om te zorgen dat vrijwilligers in contact worden gebracht met jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het kan hierbij gaan om maatjes of de wat intensievere mentortrajecten.

Sommige jongeren hebben net een zetje extra nodig om in sommige levensfases mee te kunnen komen in de maatschappij, bijvoorbeeld bij de overgang naar de middelbare school. Ook eenzaamheid komt voor onder jongeren, al is dat vaak in een andere uitingsvorm dan bij bijvoorbeeld ouderen.

Jong Perspectief matcht jaarlijks rond de 120 vrijwilligers aan een jongere als maatje of mentor. Niet alleen in Lansingerland, maar de regio omvat ook Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer. Nieuwe vrijwilligers (en bestuursleden!) zijn meer dan welkom. Op dit moment doen Joyce en Renata hun werk vanuit Zoetermeer, maar een eigen plekje in Lansingerland zou het contact met de mensen hier wel erg vergemakkelijken.

Vanuit de ChristenUnie hebben we waardering over het werk van Jong Perspectief uitgesproken. In een samenleving waarin we willen dat iedereen kan meedoen en elkaar helpt waar het even niet gaat is het enorm belangrijk dat we partijen als Jong Perspectief hebben, om net dat kleine verschil te maken in het leven van een jongere dat maakt dat hij meedoet in plaats van uitvalt. Top!

« Terug

Archief > 2022

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari