Waardevol bezoek Oranjehoeck

Waardevol bezoek oranjehoeck 2.pngdinsdag 21 juni 2022

Eindelijk was het weer mogelijk: op pad met het Waardevol-bord van de ChristenUnie. Om bijvoorbeeld vrijwilligers te laten weten dat we waarderen wat ze doen. En om het belang van hun inzet te benadrukken.

Op dinsdagmorgen 31 mei waren Paul Lieverse en Annette Molenaar welkom in de Oranjehoeck in Bergschenhoek. Op dinsdag staat daar bloemschikken op het programma. De activiteitenbegeleidster (Karin) regelt dat er elke week verse bloemen komen vanuit Bleiswijk. Die kunnen de bewoners dan zelf mooi schikken in een vaas. En als dat niet lukt, dan zijn daar de lieve vrijwilligers om een handje te helpen. Of ‘gewoon’ even met je te praten. 

Waardevol bezoek oranjehoeck 2

Gelijk als je binnenkomt, merk je al dat de bewoners het naar hun zin hebben. Het samen zijn, de aandacht en het bezig kunnen zijn. In een huiselijke, rustige en vriendelijke omgeving. Wat een liefde en aandacht. Om warm van te worden. Bijna de helft van de bewoners doet inmiddels regelmatig mee met de activiteiten. En het blijft niet bij bloemschikken, ze gaan natuurlijk ook nog even zingen (als wij weg zijn, dat hebben we dus niet zelf kunnen meemaken).

Natuurlijk komt de werkdruk en de zoektocht naar nieuw personeel ook aan bod als we met Karin praten. Ze zijn in de Oranjehoeck heel blij met de huiskamerassistenten. En ze hopen dat steeds meer assistenten uiteindelijk ook de opleiding voor verzorgende gaan doen. Er is in de afgelopen jaren veel gebeurd in de Oranjehoeck. Met een groot aantal (26) sterfgevallen in de eerste coronagolf. Heel mooi om te zien hoe er weer verder is gebouwd aan een hechte woongemeenschap. Ook mede dankzij de vele vrijwilligers! 

PS: naast bloemschikken vond er nog een activiteit plaats die ochtend. De enige mannelijke bewoner in de zaal die ochtend bereidt zich voor op een potje biljarten met een vrijwilliger. 

Waardevol bezoek oranjehoeck biljarten

« Terug

Archief > 2022

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari