Recreëren in Lansingerland

Opening Bergse Valleidonderdag 07 juli 2016

De zomervakantie staat voor de deur. De tijd voor veel mensen om te genieten van het buiten zijn. Lansingerlanders hoeven daarvoor niet ver weg. In de afgelopen periode zijn verschillende mooie recreatiegebieden geopend in Lansingerland, waarvan in de zomervakantie volop genoten kan worden!

Op 25 juni zijn allereerst de Groenzoom en de Bergboezem officieel en feestelijk geopend. De Groenzoom en de Bergboezem zijn samen een nieuw natuurgebied tussen Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer, van 560 hectare groot. Dit gebied biedt uitstekende mogelijkheden om te genieten van de natuur rondom onze gemeente. Daarnaast is de Bergboezem bedoeld als noodoverloopgebied bij hoge waterstanden. Inmiddels heeft zij haar dienst kunnen bewijzen, in de week van 20 juni. Een deel van de Bergboezem is toen onder water gezet, om de waterstand in de omliggende sloten en rivieren te verlagen.

Op woensdag 29 juni werd vervolgens de Bergse Vallei geopend, in het Lage Bergse Bos. Dit deel van het recreatieschap is omgevormd tot speelpolder, waarin kinderen naar hartelust kunnen buitenspelen in de natuur. Hiermee is het recreatiegebied verrijkt met een prachtige nieuwe speelplek voor kinderen.

Ook in het Annie M.G. Schmidtpark is een mooie speeltuin voor kinderen geopend: mede door wethouder van Ankie van Tatenhove is de Tuin van Floddertje geopend op 2 juli. Voor veel kinderen wsas de openingshandeling echter nog maar een formaliteit, want al lange tijd werd er door grote groepen kinderen gebruik gemaakt van deze natuurspeeltuin. Het Annie M.G. Schmidtpark heeft met de Tuin van Floddertje een prachtige plek gekregen voor kinderen om te spelen met en op speeltoestellen die zoveel mogelijk van natuurlijke materialen zijn gemaakt. Dat de Tuin van Floddertje een mooie speeltuin is werd ook bevestigd door NL Greenlabel, die de speeltuin het hoogsthaalbare Gebiedslabel A hebben gegeven. Een speeltuin om trots op te zijn dus. 

In Lansingerland kan dus volop worden genoten deze zomer van buiten zijn, natuur en speelmogelijkheden. ChristenUnie Lansingerland wenst u een goede zomer toe!

« Terug

Reacties op 'Recreëren in Lansingerland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.