Avondwandeling met natte voeten

022 CU Avondwandeling 20110610.JPGzondag 12 juni 2011

Op initiatief van de ChristenUnie Lansingerland vond vrijdagavond 10 juni een zomeravondwandeling plaats in het Hoge Bergse Bos. Startpunt was het Trefpunt van vogelwacht Rotta aan de Hoeksekade in Bergschenhoek. Aan het eind van de middag leek het er nog op alsof de wandeling in het water zou vallen maar rond acht uur ’s avonds verzamelden zich zo’n 16 wandelaars om onder leiding van Kees de Heer (journalist Nederlands Dagblad) door het natuurgebied te wandelen. Slechts enkelen die zich hadden aangemeld lieten zich door het weer weerhouden. 

Onder het genot van een bakje koffie werden de wandelaars door de reisleider gevraagd het gebied waar doorheen gewandeld zou worden vanuit verschillende samenhangen te bekijken.  Wat zegt elke plek over de ondergrond, de relatie met zijn omgeving, het seizoen en de (cultuur)historie ?

Tijdens de wandeling viel er ook nog hier en daar een buitje en de mogelijke zonsondergang die in de krant was aangekondigd kon helaas niet worden waargenomen. Toch viel er gelukkig nog veel te zien en te vertellen. Op diverse plekken werd stilgestaan bij de natuur, de omgeving en de relatie met de politiek. Uiteindelijk gaat immers ook in een natuurgebied de zon niet voor niets op. Door de regenval waren de wandelaars genoodzaakt op de verharde paden te blijven om niet al te natte voeten te krijgen. Gelukkig waren ze goed voorbereid en voorzien van paraplu of waterdichte jas.

De in natuur en recreatie gespecialiseerde Kees de Heer - zo nu en dan aangevuld door Aad Deurloo van vogelwacht Rotta - wist de wandelaar te boeien en rond 22:00 uur werd in het Trefpunt terug gekeken op een geslaagde wandeling.

Voor een foto-impressie van de wandeltocht, klik hier

« Terug

Reacties op 'Avondwandeling met natte voeten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.