Ingezonden brief zondagsopenstelling

24-03-2011 19:29

In de commissie Algemeen Bestuur zijn er de laatste tijd discussies over de zondagsopenstelling van winkels in Lansingerland. De ChristenUnie is hier tegen. Daarom heeft de ChristenUnie een ingezonden brief gestuurd naar de Heraut.

De brief die de ChristenUnie gestuurd heeft luidt als volgt:

Zondagopenstelling winkels 

De ChristenUnie heeft al enkele malen aandacht gevraagd voor dit onderwerp en daarom wilden wij dit onderwerp in de commissievergadering van 17 maart in een open discussie met alle partijen bespreken. Echter enkele dagen voor deze vergadering bleek dat de gemeente op haar website een enquete over dit onderwerp had geplaatst en dat de evaluatie hiervan besproken zou gaan worden in de commissievergadering van mei. Dit was voor ons reden om de bespreking uit te stellen om straks alle argumenten van voor- en tegenstanders te kunnen bespreken en af te wegen. Dat doet ook recht aan de discussie over dit onderwerp. Overigens wij zijn blij dat het CDA zich nu ook positief heeft uitgesproken dat zij geen voorstander is van opening van winkels op zondag. Richting het CDA merk ik nog wel op dat de ChristenUnie geen kroonjuwelen kent. Elk onderwerp wordt door ons serieus beoordeeld op de voor- en tegenargumenten. Het zal de lezer echter niet verbazen dat wij principieel geen voorstander zijn om winkels op zondag open te stellen maar er zijn meer argumenten zoals oneerlijke concurrentie voor de middenstand en overlast voor omwonenden.

 

Als ChristenUnie zijn we er geen voorstander van om politieke discussies via de krant te voeren. Daar is dan ook een gedachtengang aan voorafgegaan voor we tot dit besluit zijn gekomen. De gedachtengang kunt u hier vinden.

 

 

« Terug

Reacties op 'Ingezonden brief zondagsopenstelling'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.