Bezoek aan de Rotte

Visser Rottemeren vierkant.jpgdonderdag 06 april 2023

In de nieuwsbrief van december vorig jaar schreef ik dat we bezig zijn om de banden aan te halen met de bewoners van onze buurtschappen. Sprak ik vorig jaar al met de Belangenvereniging Kruisweg, afgelopen maand was het de beurt aan de Bewonersorganisatie Rotte, waarin bewoners van het buurtschap Rotte verenigd zijn. 

Het is sowieso goed om af en toe ongevraagd met inwoners in gesprek te gaan. Veelal spreken we mensen op het moment dat de gemeente iets wil dat zij niet willen of vice versa. Die uitnodiging wil ik dan ook maar meteen bij jullie als leden neerleggen: wil je eens in een ongedwongen setting zonder verdere aanleiding met een raadslid in gesprek over wat je in Lansingerland allemaal ziet gebeuren en wat jouw ideeën daar bij zijn, schroom niet om contact op te nemen. Dat mag direct met mij (arjenhofman@gmail.com) of naar de hele fractie (fractie@lansingerland.ChristenUnie.nl).

Het was dus zo’n gesprek in een ongedwongen setting daar aan de Rotte met de bestuursleden van de BOR, maar wat haal je al gauw veel informatie op: doordat het gebied aan de Rotte onder het recreatieschap valt is er niet een direct lijntje naar de gemeentelijke instanties, zoals de BOA’s voor overlast, maar hebben ze hierin te maken met handhavers vanuit Staatsbosbeheer waar ze een veel minder direct lijntje mee blijken te hebben. Hierover kon ik snel met de burgemeester en de verantwoordelijk wethouder schakelen om te kijken of we dit niet anders kunnen organiseren en dan blijkt dat korte lijntjes echt heel handig zijn.

Daarnaast probeer ik de politiek ook benaderbaar en begrijpbaar te houden. Sommige regelingen van de gemeenteraad zijn alleen maar te begrijpen als je een stukje context er rondom heen verteld krijgt. Door in gesprek te gaan en de kleine ergernissen op tafel te krijgen kan ik vaak al voor begrip zorgen als ik het bredere plaatje uitleg, zo ook in dit gesprek bij de Rotte.

Het speerpunt dat we met deze gesprekken bij de Kruisweg en de Rotte willen uitwerken is het versterken van de identiteit van onze kernen. Dat gaat alleen als je de mensen waar het om gaat kent. Die lijnen zijn nu gelegd, nog niet met concrete plannen, opgaven of visies, daar gaan we graag in een vervolggesprek met ze op door om zo onze buurtschappen bij de ontwikkelingen in Lansingerland  vooral niet te vergeten.

Ik hoop zo een inkijkje gegeven te hebben in wat ik zoal doe als raadslid en hoe ik bezig ben met het uitwerken van onze speerpunten. Heb je vragen hierover? Benader mij gerust!

Arjen Hofman

« Terug

Archief > 2023

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

april

maart

januari