Nieuwe bushokjes aan de Stationssingel gerealiseerd

Bushokje stationssingel.jpgmaandag 18 december 2023

Het begon weer herfst te worden. Josi Ribbe stond weer eens in de regen op haar bus te wachten aan de Stationssingel in Berkel en Rodenrijs. Onderweg naar haar werk in Berkel-Noord komt ze langs allerlei bushokjes op de Boterdorpseweg en denkt ‘Waarom zouden die bushokjes niet op mijn bushalte kunnen staan?’

Inmiddels zijn we ruim 2 maanden verder. Josi sprak in haar kerk (de Wijnstokgemeente in Berkel en Rodenrijs) met een paar mensen over de bushokjes en wat ze zou kunnen doen om die gerealiseerd te krijgen. Ze werd gewezen op Arjen Hofman, raadslid voor de ChristenUnie en ook lid van de Wijnstokgemeente. Arjen stelde een rondvraag in de commissie Ruimte en zo kwam de gemeente in actie.

Er bleek aan beide kanten ruimte te zijn bij de bushalte voor een abri (zo wordt een bushokje in vaktermen genoemd) en de gemeente had er nog een paar staan in het depot op de gemeentewerf. Deze week werden de bushokjes door de gemeente geplaatst. Bij wijze van opening gingen wethouder Muis, Arjen Hofman en Josi samen op de foto.

Zie jij ook iets in je omgeving waarvan je denkt ‘Dat zou beter, handiger of mooier kunnen’? 
Hopelijk inspireert dit voorbeeld je om gewoon met je vraag aan te kloppen bij de gemeente. Voor goede ideeën is altijd ruimte en soms kan de gemeente verrassend snel uitvoering geven aan je goede idee. Aankloppen bij de gemeente kan altijd via de gemeentewebsite, maar zoals dit voorbeeld ook laat zien staan gemeenteraadsleden altijd open om een goed idee een stap verder te helpen.

« Terug

Archief > 2023

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

april

maart

januari