Lansingerpoort bestaat niet meer

lansingerpoort-grdonderdag 14 september 2006

Lansingerpoort bestaat niet meer, althans niet meer in de vorm zoals door het Berkelse college was voorgesteld.

De raadscommissie Algemene Zaken van Berkel en Rodenrijs verklaarde het onderwerp namelijk in meerderheid niet rijp voor een raadsbehandeling. De ChristenUnie had liever door de raad een ja of nee laten klinken. Er was nu nog niet voldoende informatie om zich over alle aspecten een mening te kunnen vormen.

De antwoorden van het college op de pijnpunten waren als volgt: Dit jaar wordt met ING nog een contract  getekend over uitbreiding van het Berkelse winkelcentrum. Ook bevat een contract met de ontwikkelaar van Lansingerpoort ontbindende voorwaarden. Hierdoor kan, als in de toekomst blijkt dat er geen bestuurlijke goedkeuring komt voor bepaalde winkels, een deel van het project worden gestopt.

Het werd het college echter niet gegund door CDA en PvdA om een politieke discussie in de raad aan te gaan. De drie 3B ChristenUnie fracties hadden nog geen consensus over dit punt bereikt, maar de tijd tussen commissie en raadsvergadering werd dus niet gegund om tot een eindoordeel te komen. Daarmee is een stukje duaal bestuur de kop ingedrukt.

Zie voor meer details de pagina Standpunten > Berkel en Rodenrijs.

« Terug

Reacties op 'Lansingerpoort bestaat niet meer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni