ChristenUnie verkent grenzen

Jaap van Lien licht toezaterdag 25 augustus 2007

Lansingerland – Zaterdag 25 augustus jl. lieten de fractieleden van de Christen Unie Lansingerland zich van hun sportieve kant zien. Op deze zonovergoten middag verzamelden ze zich rond 14.00 uur voor de start van een fietstocht die zo’n 4 uur zou duren.

De duur van de tocht had niet zozeer met de conditie van de fractie te maken, maar vooral met de voorbereiding van de tocht. Onder de deskundige leiding van Jaap van Lien, een van de leden van de steunfractie, zochten ze de grenzen van de gemeente op.
Gewapend met kaarten en planologische schetsen had Jaap een route uitgezet over de gemeentegrenzen langs diverse interessante locaties, die hij ter plekke toelichtte.

Landelijke vergezichten en nog te ontwikkelen bedrijventerreinen wisselden elkaar af. De mogelijke tracés voor de eventuele aansluiting van de A13-A16 werden bekeken en besproken. Evenals het tracé van de ZoRo-bus, de ligging van station Bleizo, de Vlinderstrik,de aanleg van het park in Wilderszijde en de Groenzone. De bedreigingen die zich daarbij voordoen passeerden de revue, zoals bijvoorbeeld de hoogspanningsleiding die dit gebied nog zal moeten gaan doorkruisen. Maar ook de kansen: de realisatie van nieuwe natuur die mens en dier in onze gemeente meer leef- en recreatieruimte geeft.

De fractie passeerde idyllische plekjes aan de Bovendijk, bij de Zweth, langs de Rotte, op een niet-verharde weg of gewoon aan de rand van de bebouwing. De snelweg, Rotterdam Airport en de HSL zijn nergens echt ver weg. En voorlopig duren de bouwactiviteiten voort. Maar uiteindelijk zal er een nieuwe balans ontstaan in de gemeente, waarbij verstedelijking; wonen en werken, en groen; natuur en recreëren, hand in hand gaan.

De fractieleden gaan met enthousiasme verder samenwerken aan de groei en evenwichtige ontwikkeling van de gemeente binnen de 42-kilometer lange grens.

Klik hier voor een korte impressie met foto's van deze fietstocht

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie verkent grenzen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.