Fietstunnel onder Doenkade in gevaar

DSCN1749donderdag 17 januari 2008

In de raadsvergadering van 31 januari 2008 zal de gemeenteraad gevraagd worden een MilieuEffectRapportage (MER) vast te stellen voor de verbreding van de Doenkade tussen de Ankie Verbeek-Ohrlaan en de Boterdorpseweg. In deze MER is een tracénota opgenomen waarin wordt aangegeven welk tracé de voorkeur heeft. In deze nota is gesteld dat voorlopig no geen fietstunnel zal worden aangelegd ter hoogt van de kruising Ankie Verbeek-Ohrlaan. Er worden vijf banen aangelegd waarvan er voorlopig één niet in gebruik zal worden genomen (vanuit Lansingerland richting de A13 de baan voor rechtsaf).

Gevolg is dat de fietsers dan vier banen moeten oversteken, wat een gevaarlijke situatie is. Zeker gezien de vele overstekende fietsers die er nu al zijn en het feit dat dit gaat toenemen met de bouw van de wijk Wilderszijde. Een argument om de fietstunnel nog niet aan te leggen is een mogelijk tracé van de aan te leggen rijksweg A13/A16. Rijkswaterstaat zou volgens de wethouder deze aanleg niet goedkeuren.

Alle fracties hebben in de commissievergadering van 16 januari een klemmend beroep gedaan op de wethouder om deze fietstunnel wel aan te leggen. De reactie van de wethouder was dat hij knokt voor de aanleg van deze tunnel maar dit niet in de tracénota op kan nemen. De commissieleden waren toch van mening dat de wethouder ervoor moet zorgen dat de fietstunnel er wel op korte termijn komt.

Zie ook de pagina met actuele standpunten.

« Terug

Reacties op 'Fietstunnel onder Doenkade in gevaar'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.