Veteranen in het zonnetje

Veteranendag.jpgvrijdag 04 oktober 2024 13:50

Op 27 september had Lansingerland zijn jaarlijkse Veteranendag. De ongeveer 250 veteranen in onze gemeente waren welkom voor een feestelijke ontvangst, een uitje naar het Nationaal Militair Museum in Soest en de traditionele “blauwe hap” in het gemeentehuis. De opkomst was ongeveer 70 deelnemers. Namens onze fractie was Paul Lieverse aanwezig bij deze dag.

Veteranen variëren in leeftijd, in jaren dienstverband en in locatie waar gewerkt is. Maar vooral de mensen die via defensie zijn uitgezonden naar gebieden, waar veel spanningen of oorlog heersen, laten vergelijkbare verhalen horen. Centrale thema’s zijn een matige opvang bij terugkeer (“doe je blauwe baret af en houd erover op”) en een langdurige nawerking van de pittige ervaringen (van regelrechte PTSS tot een altijd in de AAN-stand zijn).

Luisteren naar al die belevenissen geeft een beter beeld van hoe groot het offer is dat gebracht werd voor de veiligheid van ons eigen land en op vredesmissies. Hulde voor het organiseren van de jaarlijkse Veteranendag.

« Terug

Reacties op 'Veteranen in het zonnetje'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.