Tour de Lansingerland – Groengebieden

vrijdag 04 oktober 2024 13:50

Op vrijdag 6 september gingen we met de hele raad fietsen langs onze groene schil, een beetje in dezelfde trant als onze eigen fietstocht, maar toch net wat anders. Met deze Tour zijn we eerder al in de kernen (Bergschenhoek, Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs) geweest met mooie bezoeken en ontmoetingen als gevolg, deze keer stonden onze groene gebieden centraal.

De eerste locatie die we bezochten was het Triangelpark. Hier kwamen we vorig jaar ook met onze eigen ChristenUnie-fietstocht en de realisatie hiervan is één van de speerpunten van onze fractie voor deze raadsperiode, die we ook in het collegeakkoord benoemd hebben gekregen. Voor de realisatie van dit groengebied tussen het Bergse Bos en de Vlinderstrik is ooit geld gereserveerd door de Stadsregio Rotterdam en het is nu tijd om daarmee aan de slag te gaan. De wethouder en ambtenaren zijn druk bezig met een gebiedsvisie, maar het feit dat de grond vooral in particuliere handen is en dus (duur) aangekocht moet worden maakt dat het geen eenvoudige opdracht is. Zeker is dat we deze periode stappen zetten richting realisatie, maar over 1,5 jaar is het nog niet gereed.

Vervolgens brachten we mooie bezoeken aan het eerste deel van Wilderszijde dat al gebouwd is (Plan van Buyten), de combinatie Melanchton Business School en Lentiz Oostland en gemaal De Kooi aan de Rotte, waarbij we ondertussen ook nog één en ander verteld kregen over de historische lintstructuren en de ontwikkelingen rond de Noordpolder. De dag werd afgesloten met een mooie barbecue bij Boerderij ’t Lansingerland. Een mooi dag met waardevolle bezoeken!

« Terug

Reacties op 'Tour de Lansingerland – Groengebieden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.