Eerste ladiesdebat smaakt naar meer

ladiesnight_1zaterdag 13 februari 2010

Donderdag 11 februari 2010 was het zover. Het eerste Lansingerlandse ‘ladies debat’ was een feit. Het ladies debat was geïnitieerd door onze eigen Ankie van Tatenhove in samenwerking met Claudia Füss (CDA) en Lianne van Houten (raadsadviseur en plv. griffier).

Het debat werd gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis in Bleiswijk.

De opstelling van de zaal was voor deze gelegenheid aangepast, waardoor de ladies op een verhoging zaten en het debat voor de 70-80 aanwezig vrouwen en mannen goed te volgen was. Ook de jeugd was vertegenwoordigd, zij het in een zeer beperkt aantal. De schrijvende pers-dames waren er en via de lokale radio en TV was het debat live te volgen.

Aan het debat deden de hoogst genoteerde dames van elke partij mee. Onder leiding van burgemeester Ewald van Vliet werd ook het publiek bij het debat betrokken. Met het opsteken van groene, gele en rode kaarten, konden de aanwezigen aangeven of ze het eens of niet eens waren met een aantal stellingen, die vermeld staan op Kieskompas. Vervolgens gingen twee dames naar aanleiding van de stelling in debat over het onderwerp van hun keuze. In eerste instantie met elkaar, maar na een aantal minuten ook met de overige ladies.

 Lees hier een uitgebreid verslag.

« Terug

Reacties op 'Eerste ladiesdebat smaakt naar meer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.