Groenblauwe Leefomgeving

Groenblauw.jpegvrijdag 27 januari 2023 09:45

Leefomgeving is een ruim begrip. Het omvat bijvoorbeeld natuur, geluid en luchtkwaliteit. De zogeheten Groenblauwe Leefomgeving focust daarbij op “groen” (alles wat groet en bloeit) en “blauw” (onder meer waterrecreatie, oppervlaktewater, wateroverlast). Ofwel, een groot onderwerp!

In de Raad kwam een nota van uitgangspunten in bespreking die een kader vormt voor een vervolgstap. Deze nota was voor de ChristenUnie onder de maat. Ten eerste was hij zo algemeen dat je er alle kanten mee op kan, dus ook de verkeerde kant. Er ontbrak ook van alles in die nota: er stond niets in over waterkwaliteit, waterberging, vergroenen van schoolpleinen enz. Onderwerpen als de Groenzoom, het Triangelpark en het belang van ecologische verbindingen – het werd allemaal gemist.

In de commissie heeft de ChristenUnie hierover een indringend debat gevoerd met de andere fracties en de wethouder. De meeste fracties beaamden dat de nota nogal vlak was en ambitie mist, maar vonden het als start toch oké. De ChristenUnie ging hierin niet mee.Het debat heeft gelukkig opgeleverd dat alle input vanuit de commissie niet alleen door het college meegenomen wordt, maar ook dat de verwerking daarvan terugkomt in de commissie. Dat vindt de ChristenUnie van belang om invloed te houden op dit proces en de inhoud. De leefomgeving is té belangrijk om in de burelen van het gemeentehuis af te laten handelen; de gemeenteraad heeft hierin een rol te vervullen.

« Terug

Reacties op 'Groenblauwe Leefomgeving'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.