Bergschenhoekse Annelle van der Wel CU-kandidaat voor Europese verkiezingen

Annelle van der Wel Europese verkiezingen 2024woensdag 06 maart 2024 19:02

"Na een stage bij de Eurofractie van de ChristenUnie en een bestuursjaar bij PerspectieF wist ik het zeker: de ChristenUnie is mijn partij en ons unieke geluid wil ik júist in de Europese Unie laten horen. Ik zet me in voor een kansrijke kledingindustrie zonder klimaatschade en zonder kinderarbeid."

Ha Lansingerlanders!

Wat leuk dat ik me hier aan jullie mag voorstellen. Mijn naam is Annelle van der Wel, ik ben 23 jaar en ben geboren en getogen in Bergschenhoek. Ik heb Internationale Politiek gestudeerd aan de Universiteit Leiden en werk sinds kort als lobbyist voor verschillende maatschappelijke organisaties in Den Haag. In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met muziek, en dan natuurlijk het liefst in de band van de Hervormde Gemeente Bergschenhoek! Deze maanden heb ik wat minder tijd voor muziek en dat heeft een hele leuke reden: ik ben kandidaat voor de Europese verkiezingen namens de ChristenUnie

Na een eerdere stage bij de Eurofractie van de ChristenUnie in Brussel en een bestuursjaar bij PerspectieF, ChristenUnie-jongeren, wist ik het zeker: de ChristenUnie is mijn partij en ons unieke geluid wil ik júist in de Europese Unie laten horen. Als kandidaat-Europarlementariër zet ik me in voor de kansarmen. De kledingindustrie is een goed voorbeeld van hoe je voor hen een verschil kunt maken in Brussel. Nog veel te vaak ligt er in onze winkels kleding die is gemaakt door kinderen, of mensen in barre omstandigheden. Ook de natuur lijdt hieronder; er is ontzettend veel water nodig voor bijvoorbeeld de productie van een spijkerbroek. Het transport van al die kleding levert daarnaast heel veel (onnodige) uitstoot op. In de Europese Unie kunnen we regels stellen aan wat we produceren en importeren, zodat mens én natuur niet meer hoeven te lijden. Ik zet me dus in voor een kansrijke kledingindustrie zonder klimaatschade en zonder kinderarbeid. 

Natuurlijk is er nog veel meer te doen in de Europese Unie. Wat te denken van het opkomen voor geloofsvrijheid, voor eerlijk en menswaardig migratiebeleid of voor een duurzame toekomst voor land- en tuinbouwers. Ik vind het heel mooi om te horen welke thema's jullie belangrijk vinden, zodat ik deze ook kan meenemen in mijn Europese campagne. Alle ideeën, vragen en uitnodigingen (bijvoorbeeld voor een werkbezoek) zijn meer dan welkom. Weet me - via de Lansingerlandse fractie of onderstaande gegevens - vooral te vinden. Als jullie het leuk vinden om op de hoogte te blijven van de campagne, kunnen jullie me ook volgen via die kanalen. Ik blijf heel graag in contact. Hopelijk tot snel!

Hartelijke groet,
Annelle van der Wel

LinkedIn: Annelle van der Wel
Instagram: @annellevdwel 
Annelle van der Wel Europese verkiezingen 2024

« Terug